ReferenceError: Can't find variable: Map https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-78696219-25:289 İstanbul Üniversitesi | Erasmus Program Koordinatörlüğü

İstanbul Üniversitesi Coimbra Grup Senelik Genel Kurul Toplantısı'na Katıldı

5-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Finlandiya’nın Turku şehrinde düzenlenen COIMBRA Grup Senelik Genel Kurul Toplantısı’na, Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Feyza Nur Tuncer Kılınç ve Birim bünyesinden Öğr.Gör.Deniz Çelik ve Öğr.Gör.Dr. Gamze Uşar üniversitemizi temsilen katılım göstermişlerdir. 

COIMBRA Grubu Üniversitelerin temsilci ve Rektörlerinin katıldığı bu senelik toplantıda, farklı çalışma grupları içerisindeki senelik gelişmeler değerlendirilmiştir. Yükseköğretim alanındaki iş birlikleri, yeni dönemde öne çıkan konulardan Yapay Zeka ve eğitim arasındaki ilişki, sürdürülebilirlik, akademik değişim programları ve öğrencilerin katılımı gibi konular çalışma gruplarında tartışılmıştır.

Senelik toplantıyı düzenleyen Turku ve Åbo Akademi Üniversitesi Rektörlerinin yaptığı açılış konuşmasının ardından düzenlenen “Research and Education at the core of the knowledge factory” paneline çeşitli Üniversite Rektörlerinin yanı sıra Avrupa Komisyonu Yükseköğretim temsilcisi de katılım göstermiştir.

Üniversitemizi temsilen COIMBRA Grup Senelik Toplantısı’nda  Academic Exchange and Mobility (AEM) , Global Partnerships (GP) ,Research Support Officers (RSO)  ve Education Innovation (EDU) Çalışma Grubu Toplanılarına katılım gösterilmiş, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Erasmus Student Network (ESN) ile COIMBRA Grup Üniversiteleri temsilcileri buluşmuş ve değişim öğrencilerinin karşılaştıkları sorunlar ve gelecek döneme ait planlanan yenilikler konuşulmuştur. 6 Haziran Perşembe günü yapılan “Kapalı Rektörler Toplantısı”na, Rektörlüğümüzü temsilen UAİB Başkanı Doç.Dr. Feyza Nur Tuncer Kılınç katılmıştır. 





Galeri