Uluslararası Kredi Hareketliliği KA107/KA171

KA107/KA171 projesi, yükseköğretim öğrenci ve personeline “ortak ülke” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir proje çeşididir. ICM ( International Credit Mobility) olarak da adlandırılan proje eski adıyla KA107 Projesi olarak da bilinmektedir. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği’nin AB üyesi 27 ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve AB üyesi olmayan program ülkeleri (İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye) dışında kalan neredeyse tüm ülkeler “Ortak Ülkeler” olarak adlandırılmaktadır. KA107/KA171 proje başvurusu yapılırken, hareketlilik gerçekleştirmek istenen ülkeler belirtilerek başvuru formunda talep edilen bilgiler sağlanır. Değerlendirme süreci sonucunda 60 ve üzeri puan alınan ülkeler ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilebilir.

Yükseköğretimin farklı kademelerine kayıtlı öğrenciler ile yükseköğretim kurumlarında görevli personel KA107/KA171 projesi aracılığı ile aşağıda isimleri verilen faaliyetleri gerçekleştirebilir.

Öğrenci Hareketliliği: Ülkemizden ortak ülkelere, ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim ve staj amacı ile hareketliliğidir.

Personel Hareketliliği: Ülkemizden ortak ülkelere ve ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim personelinin ders vermek üzere hareketliliği ve eğitim almak üzere hareketliliğidir.

Daha fazla bilgi için bkz.

HİBE DESTEĞİ
Hibe miktarının kısıtlı olması ve daha fazla sayıda personelin programdan yararlanabilmesi için hibeler her bir öğretim elemanı başına en fazla 5 iş günü ve seyahat ücreti şeklinde ödenebilecektir. Öğretim elemanı seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve 8 saat ders vermekle yükümlüdür.
2020 Proje dönemi Ders Verme Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğretim elemanlarının Ek ’de sunulan bilgileri detaylı bir şekilde incelemeleri ve hareketlilikle ilgili yapılacak duyurular için Erasmus Kurum Koordinatörlüğü resmî web sayfasını (https://erasmus.istanbul.edu.tr/) takip etmeleri önem arz etmektedir.

EK 1: Ülke Grupları Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Günlük hibe miktarları



Mesafe Bandı ve Seyahat Hibesi Tablosu
Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm
Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

​Seyahatin başlangıç noktasının gönderen kuruluşun bulunduğu, faaliyetin gerçekleştirildiği yerin de ev sahibi kuruluşun bulunduğu yer olduğu varsayılır. Bununla birlikte, gidiş-dönüş günlerini tespit etmek üzere, uçuş kartları, otobüs/tren biletleri/pasaport giriş çıkışları gibi belgeler saklanmalıdır.


2020 Sözleşme Dönemi Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı için tıklayınız.

2020 Proje Dönemi Erasmus :

Personel Ders Verme Hareketliliği

Personel Eğitim Alma Hareketliliği

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği