Yeni Sayfa

KA171 projesi, yükseköğretim öğrenci ve personeline “Programla İlgili Olmayan Üçüncü Ülkeler” olarak adlandırılan bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir proje çeşididir. ICM ( International Credit Mobility) olarak da adlandırılan proje eski adıyla KA107 Projesi olarak da bilinmektedir. Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği’nin AB üyesi 27 ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, GKRY, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan) ve AB üyesi olmayan program ülkeleri (İzlanda, Lihtenştayn, Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye) dışında kalan neredeyse tüm ülkeler “Programla İlgili Olmayan Üçüncü Ülkeler” olarak adlandırılmaktadır. KA171 proje başvurusu yapılırken, hareketlilik gerçekleştirmek istenen ülkeler belirtilerek başvuru formunda talep edilen bilgiler sağlanır. Değerlendirme süreci sonucunda 60 ve üzeri puan alınan ülkeler ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilebilir.

Yükseköğretimin farklı kademelerine kayıtlı öğrenciler ile yükseköğretim kurumlarında görevli personel KA171 projesi aracılığı ile aşağıda isimleri verilen faaliyetleri gerçekleştirebilir.

Öğrenci Hareketliliği: Ülkemizden ortak ülkelere, ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim ve staj amacı ile hareketliliğidir.

Personel Hareketliliği: Ülkemizden ortak ülkelere ve ortak ülkelerden ülkemize yükseköğretim personelinin ders vermek üzere hareketliliği ve eğitim almak üzere hareketliliğidir.

2024 Proje Dönemi KA171 Başvurusunda bulunmak için ilgili dökümanlar aşağıda paylaşılmaktadır ve Ulusal Ajans’tan gelecek bilgiler ile güncellenecektir.

KA171 Başvuru formu tüm birimlerden gelen talepler üzerine ortak hazırlanacağı için Birimlerin ilgili dosyaları en geç 09.02.2024 tarihine kadar erasmus@istanbul.edu.tr adresine göndermeleri ve bu süreçte Erasmus Ofisi ile irtibat halinde olmaları gerekmektedir.

KA171 Genel Bilgilendirme için Tıklayınız.

KA171 2023 Proje Yılı Ülke ve Bütçe Dağılımı için Tıklayınız.

2024 Erasmus KA171 Proje Başvurusu Kalite Değerlendirme Soruları için Tıklayınız.  (Soruların Partner Üniversite ile beraber cevaplanıp erasmus@istanbul.edu.tr adresine Türkçe olarak iletilmesi gerekmektedir.)

Partners Info Sheet için Tıklayınız. (Formun Partner Üniversite ile beraber doldurulup erasmus@istanbul.edu.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.)

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar için Tıklayınız.