2023 Erasmus+ Proje Dönemi KA131 Erasmus+ Programı Personel Eğitim Alma Hareketliliği Duyuru İlanı

İstanbul Üniversitesi 2023 Erasmus+ Proje Dönemi

KA131 Erasmus+ Programı Personel Eğitim Alma Hareketliliği Duyuru İlanı

Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında yasal olarak İstanbul Üniversitesi’nde çalışan tüm  personel faydalanabilecektir. Bu çerçevede Üniversitemize 2023 Erasmus+ Proje Dönemi Eğitim Alma Hareketliliğinde toplam 20 kişilik hibe tahsisi yapılmıştır. Başvuruların belirli Birimden gelmesi durumunda hibeli kontenjanlar başvuru yapan diğer Birimler arasında eşit dağıtılacaktır.

Hareketliliklerle ilgili tüm başvuru, seçim ve yerleştirme işlemleri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan E-devlet Kapısı Turna Portal üzerinden (https://turnaportal.ua.gov.tr/giris?returnUrl=%2F) çevrimiçi olarak yürütülecektir. 28/05/2024-11/06/2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tüm başvurular, başvurunun yapıldığı Akademik Dönem için geçerliliği bulunan Erasmus İkili Anlaşmaları ve bunların açık olan kontenjanları gözetilerek gerçekleştirilecektir. Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği için gidilecek kurum / üniversite ile İkili Anlaşma zorunluluğu aranmamaktadır. Bununla birlikte anlaşmamız olan üniversitelerin tercih edilmesi durumunda, ilgili Erasmus İkili Anlaşmalarının Eğitim Alma Hareketliliği (STT) Kontenjanları için  (https://erasmusport.istanbul.edu.tr/tr) sayfasına kayıt olmadan bakılabilir.

Seçim sürecinde Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan Erasmus+ 2023 Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı kapsamında yer alan 2023 Erasmus Proje yılında personel hareketliliği kapsamında Hareketlilik faaliyetinden yararlanacak üniversite personelinin seçiminde Avrupa Komisyonu kuralları aynen uygulanmakla birlikte; ‘’ilk kez katılım seçimde önceliklendirilir, yabancı dil seviyesi önceliklendirilir, eğitim alma faaliyetinde idari personel önceliklendirilir,  eğitim alma faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önceliklendirilir, engelli personel önceliklendirilir, gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyetler önceliklendirilir, kendileri veya 1. Derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar önceliklendirilir, vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir.’’  (S.37) maddeleri göz önünde bulundurulacaktır.

Hibe miktarının kısıtlı olması ve daha fazla sayıda personelin programdan yararlanabilmesi için Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliğinde faaliyet süresi seyahat hariç en az 2, en fazla 5 iş günü olup 20  kişilik hibeli kontenjan belirlenmiştir. Eğitim alma hareketliliği başvuruları  28/05/2024-11/06/2024 tarihleri arasında yapılacak olup Fakülte/Enstitü/Yüksek Okul ve Üniversitemizin idari personelinin bulunduğu tüm birimlerden müracaat edilebilir.

Başvuru takvimi ekte sunulmuş olup sonuçlar (asil ve yedek liste olarak) 12 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü resmi web sayfasında (https://erasmus.istanbul.edu.tr/tr/_)yayınlanacak ve üst yazı ile ilgili Birimlere gönderilecektir. Süreç içerisinde taleplerinden vazgeçen personelin EK’te ve Erasmus Kurum Koordinatörlüğü resmî web sayfasında yer alan Personel Feragat Formunu Birim üst yazısı ile EBYS üzerinden 20-28 Haziran 2024 tarihine kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne iletmeleri gerekmektedir.

2023 Erasmus Proje Dönemi Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmak isteyen  personelin Eklerde sunulan bilgileri detaylı bir şekilde incelemeleri ve yapılacak duyurular için Erasmus Kurum Koordinatörlüğü resmî web sayfasını (https://erasmus.istanbul.edu.tr/) takip etmeleri önem arz etmektedir.

EK: Başvuru Koşulları ve Açıklamalar

İstanbul Üniversitesi 2023 Erasmus Proje Dönemi

 Erasmus+ Programı Personel Eğitim Alma Hareketliliği

  1. Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda (İstanbul Üniversitesi) istihdam edilmiş herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Erasmus Eğitim Alma Hareketliliğinden yasal olarak İstanbul Üniversitesi’nde çalışan tüm idari personel yararlanabilmektedir.
  2. Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında eğitim almak üzere ECHE sahibi ikili anlaşmamızın bulunduğu bir yükseköğretim kurumuna ya da AB üyesi ülkelerinde ilgili bir kuruluşa gidebilmesi de mümkündür. Üniversiteler arası ikili anlaşmalar  Erasmus+ başvuru sisteminde mevcut olup detaylı bilgi için Birim Koordinatörlerine başvuruda bulunulmalıdır.
  3. Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve 2023 Yükseköğretim Kurumları için Uygulama El Kitabında belirtilen diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Detaylar için Erasmus+ 2023 Proje Dönemi Yükseköğretim Kurumları için El Kitabı’na başvurunuz.
  4. Hareketlilik  kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir.
  5. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir.
  6. Hibe ödemesi: Personel karşı kuruma gitmeden önce, ilk taksit olarak, öngörülen toplam faaliyet süresi için hesaplanan gündelik ve mesafe hesaplayıcı aracılığı ile tespit edilen seyahat gideri toplamının %70 orandaki kısmı ödenir. İkinci taksit, faaliyet dönemi sonunda, personele verilen katılım sertifikasında yer alan tarihlere göre belirlenen kesin gerçekleşme süresi dikkate alınarak, katılımcının e-mail adresine tanımlanan çevirim içi AB anketini (EU Survey) doldurmasından itibaren 45 gün içerisinde geriye kalan miktar ödenir veya geri ödeme yapılacaksa iade emri çıkartılır. Anketin doldurulduğu sistem üzerinden görülebildiğinden ayrıca bir evrak teslim etmeye gerek bulunmamaktadır. Teknik sebepler haricinde, katılımcı anketini doldurmayan öğrencilere toplam nihai hibenin %20’si tutarında kesinti yapılır.
  7. Hibe ödemeleri için faaliyete başlamadan en erken 20 gün içerisinde evrak teslimi yapılmalıdır. Faaliyet başladıktan sonra evrak teslimi kabul edilmeyecek olup ilgili personele hibe ödemesi yapılmayacaktır.
  8. Hareketlilik, 2023 Erasmus+ Proje Dönemi bitiş tarihi 31 Temmuz 2025 olduğundan hareketlilik bu tarihe kadar tamamlanmalıdır. Davet mektubu alırken bu süre göz önünde bulundurulmalıdır.
  9. Personel eğitim alma hareketliliği programından yararlanmak isteyen personelin faaliyet süresi seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.
  10. Mücbir sebebin belgelendirilebilmesi (3 iş günü içerisinde Kurum Koordinatörlüğüne bildirilmesi) şartıyla, asgari sürenin tamamlanamadığı faaliyetler kabul edilir; kalınan süre karşılığı hibe verilir ve seyahat masrafları mesafe hesaplayıcıya bağlı kalınarak ödenir. Bir olay ya da durum, mücbir sebep kapsamına alındığında önce Erasmus Kurum Koordinatörlüğümüz ile iletişime geçilmelidir.
  11. Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmek için de başvuru yapılması, başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması ve personelin evrak teslim etmesi gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması, personelin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir.
  12. İçerme desteği: Easmus+ Programı, imkânı kısıtlı katılımcıların programa katılımını teşvik etmektedir. İmkânı kısıtlı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır.  İçerme desteğine gereksinim duyan personel, Erasmus + Eğitim Alma Hareketliliği programına katılmaya hak kazandıktan sonra Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ile başvuru aşamasında irtibata geçilmelidir.  

2023 Proje Dönemi  Erasmus Personel Hareketliliği Hibeleri

Personel Hareketliliğine İlişkin Seyahat Ücretleri:

Mesafe

Seyahat Ücreti

Yeşil Seyahat Ücreti*

10 ila 99 KM arasındaki seyahat mesafeleri için :

Katılımcı başına 23 AVRO

-

100 ila 499 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 180 AVRO

210 AVRO

500 ila 1999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 275 AVRO

320 AVRO

2000 ila 2999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 360 AVRO

410 AVRO

3000 ila 3999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 530 AVRO

610 AVRO

4000 ila 7999 KM arasındaki seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 820 AVRO

-

8000 ya da daha fazla seyahat mesafeleri için:

Katılımcı başına 1500 AVRO

-

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı

“Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki

bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

*Yeşil Seyahat Ücreti: Seyahat başlangıç ve varış yeri arasındaki gidiş dönüşün; tren, otobüs, paylaşımlı araba ve tekne aracılıyla gerçekleştirilmesidir. Belgelendirmek koşuluyla bir kez alınır.



Feragat formu için tıklayınız.