II. Bilim Sanat Kültür Gezisi (8 Ocak 2008)

Üniversitemize 2007-2008 eğitim/öğretim yılında Erasmus Programı ile gelen yabancı öğrenciler için düzenlenen "İstanbul Üniversitesinde Bilim-Sanat-Kültür" temalı gezilerin ikincisi 08.01.2008 tarihinde gerçekleşmiştir.

Geziye katılan Öznur Demirbaş, Aleksandra Korwin, Sebile Yapıcı, Marzena Sieminska, Jan Kramar ve Martin Pfafferott isimli öğrenciler ilk olarak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Doktora ve Mavi Salonları ziyaret etmiş ve bunların tarihçesi ile ilgili bilgiler almışlardır. Daha sonra Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’ne gidilmiş ve burada bulunan teleskop ve gözlem çalışmaları ile ilgili bilgiler alınmıştır. Öğrencilerin son durağı Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Bahçesi olmuştur. Öğrencilere, burada bulunan bitki türleri ve bilimsel çalışmalar ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Bu geziler, her yarıyılda en az bir tane olmak üzere, düzenlenmeye devam edecektir.

Astronomi Bölümü

08 Ocak 2008